چه به زندگی فرازمینی اعتقاد داشته باشیم یا نه ، اغلب در مورد جایگاه خود در جهان تعجب می کنیم و آیا تنها هستیم ، یا جهانهای دیگری وجود دارد؟
شناخته شده است که سیاره های مختلف از نظر شکل و اندازه در جهان وجود دارند ، اما کنجکاوی ما باعث می شود که تعجب کنیم که جهان ما در واقع چند سیاره دارد.
اتحادیه بین المللی نجوم ، جسمی آسمانی را به عنوان سیاره تعریف کرد که به دور یک ستاره یا بقایای یک ستاره می چرخد و به اندازه کافی بزرگ است که به دلیل نیروی گرانشی آن تقریباً گرد باشد ، اما نه آنقدر عظیم که همجوشی گرمایی هسته ای در مرکز رخ دهد.
چند سیاره در جهان وجود دارد؟
یکی از اولین درسی که در مدرسه آموختم این بود که منظومه شمسی ما از هشت سیاره به علاوه پلوتون تشکیل شده است که بعنوان یک کوتوله و نه یک سیاره بحث برانگیز است.
ما تنها در یکی از هزاران منظومه ستاره ای در کهکشان خود ، کهکشان راه شیری ، زندگی می کنیم. تصور می شود که جهان حاوی تریلیون ها کهکشان است.
همه را با هم جمع کنید و به سرعت خواهید فهمید که جهان ما شامل سیارات زیادی است.
و دانشمندان در نهایت هیچ ایده ای ندارند که تعداد کل این سیارات چقدر است. و ما هنوز فناوری رصد چیزی خارج از راه شیری را نداریم.
به دلایل مختلف ، دانشمندان بر این فرض کار می کنند که برای هر ستاره به طور متوسط یک سیاره وجود دارد. در حقیقت ، برخی از ستارگان سیاره ای در مدار خود ندارند و برخی دیگر تعداد زیادی سیاره خواهند داشت.
در مجموع ، این بدان معناست که ما می توانیم با خیال راحت فرض کنیم که جهان شامل تریلیون ها سیاره است.
نزدیکترین سیاره به زمین چیست؟
برخلاف تصور رایج که زهره “دوقلو زمین” است ، نزدیکترین سیاره به زمین ، در واقع عطارد به ما نزدیکترین است.
بسیاری از مردم معتقدند که ناهید ، دومین سیاره از خورشید و یکی از همسایگان زمین در منظومه شمسی ، نزدیک ترین جهان به جهان ما است. این به این دلیل است که تقریباً هر سال و نیم یکبار روی زمین ، این دو سیاره در فاصله ۲۵ میلیون مایل از یکدیگر قرار دارند.
با این حال ، بیشتر اوقات ، نزدیک ترین سیاره به سیاره ما عطارد است ، نزدیکترین سیاره به خورشید. این به این دلیل است که بخش بزرگی از مدار زهره آن را از زمین بسیار دور می کند.
در دورترین نقطه از زمین ، هنگامی که سیارات در طرف مقابل خورشید قرار دارند ، ۱۶۰ میلیون مایل با ما فاصله دارند.
از آنجایی که عطارد کوچکترین مدار را در بین همه سیارات منظومه شمسی دارد ، بیشتر اوقات نزدیکترین سیاره به خورشید است.
به طور متوسط ، این سیاره گرم و صخره ای در حدود ۴۸ میلیون مایل فاصله دارد.
نزدیکترین سیاره فراخورشیدی چیست؟
به جهان های دور مشاهده شده در خارج از منظومه شمسی ، سیاره فراخورشیدی می گویند. نزدیک ترین سیاره فراخورشیدی که دیدن آن بر ما پوشیده است ، پروکسیما قنطورس b است.
این سیاره تنها چهار سال نوری دورتر از ما دور ستاره ای از نوع M در صورت فلکی قنطورس می چرخد.
جرم آن ۱٫۲۷ جرم زمین تخمین زده می شود و ۱۱٫۲ روز طول می کشد تا یک دور به دور ستاره خود کامل شود.
شرایط پروکسیما قنطورس b بسیار سخت است ، اگرچه این سیاره در منطقه قابل سکونت ستاره خود پروکسیما قنطورس قرار دارد.
به گفته ناسا: “پروکسیما قنطورس b با تشعشعات ماوراء بنفش صدها بار شدیدتر از زمین از خورشید مواجه می شود. این تشعشع ،انرژی کافی برای سلب نه تنها سبک ترین مولکول ها ، هیدروژن است ، بلکه به مرور زمان ، عناصر سنگین تر مانند به عنوان اکسیژن و نیتروژن را نیز از دست می دهد”.
تهیه و تنظیم : امیر حسین خادمی مهرجردی