آشنایی با سیاره ی زهره

پارس دانش : سیاره زهره دومین سیاره نسبت به خورشید است و دومین جسم نورانی در در آسمان شب بعد از ماه است. زهره دومین سیاره ی بزرگ زمین گونه است. وگاهی اوقات به آن را به خاطر شباهتش در اندازه و جرم ، خواهر زمین  می نامند.سطح این سیاره ازیک لایه ی تیره از ابرهایی که از اسید سولفوریک ساخته شده ، پوشیده شده است .

مشخصات سیاره

جرم : ۴٫۸۹۷٫۳۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰بیلیون تن (۰٫۸۱۵برابر زمین)

قطر استوایی:۱۲٫۱۰۴ کیلومتر

قطر قطبی:۱۲٫۱۰۴

محیط سیاره در استوا:۳۸٫۰۲۵

تعداداقمار شناخته شده : صفر

مدت زمان هر چرخش به دورخورشید : ۲۲۴٫۷ روز زمینی

فاصله از خورشید:۱۰۸٫۲۰۹٫۴۷۵ کیلومتر

دمای سطحی: ۴۶۲ درجه ی سانتی گراد

اولین رصد: ۳۷۰۰سال قبل از میلاد مسیح

رصدگران : ستاره شناسان بابلی

حقایق در مورد سیاره زهره:

یک روز زهره از سال آن طولانی تر است

. زمان یک بار به دور خود حدود ۲۴۳ روز است. زمان یک چرخشش به دور خورشید ۲۲۵ روز است.

زهره خواهر زمین نامیده می شود چون اندازه ی آن خیلی به زمین نزدیک است و فقط ۶۳۸ کیلومتر در فطر با زمین تفاوت دارد. زهره ۸۱٫۵ در صد جرم زمین را دارد.

زهره در جهت عقربه های ساعت می چرخد

همچنین دانسته شده که گردش پس خرامی  دارد. یک دلیل ممکن، میتواند برخورد یک سیارک یا جسمی دیگر مشابه یک سیاره در گذشته باشد که گردش مداری آن را تغییر داده است. همچنین زهره به علت  نداشتن قمربا با بیشتر سیارات منظومه شمسی متفاوت  است

زهره دومین جسم نورانی در آسمتن شب است

فقط ماه از زهره درخشان تر است قدر ظاهری آن بین ۳٫۸- تا ۴٫۶- می باشد.زهره آن قدر درخشان است که در ساعت مشخصی دریک  روز روشن هم دیده می شود

فشاراتمسفر زهره  ۹۲ بار بزرگتر اززمین است.

در حالی که اندازه و جرم آن خیلی به زمین نزدیک است ،شهاب سنگ های کوچک هنگام ورود به جو آن خرد می شوند که  این معنی را می دهد که هیچ دهانه های کوچکی ساختگی روی سطح سیاره نیست .فشاری که انسان روی سیاره حس می کند با فشار در کف یک دریای عمیق برابر است (عمق تقریبا ۹۲۰متر)

زهره همچنین ستاره ی صبحگاهی و شامگاهی است.

تمدن های گذشته فکر می کردند سیاره زهره دارای دو پیکره می باشد.که یونانیان آن را فسفروس و هسپروس و رومیان ان را لوسیفر و وسپرمی نامیدند. علت این مسئله در سبقت گرفتنش از زمین،هنگامی که درمدارش به دورخورشید گردش می کند، می باشد. و سیاره از دیده شدن درهنگام طلوع تا دیده شدن در هنگام غروب تحول می یابد.ستاره شناسان قوم مایا مشاهدات مشروحی از سیاره ی ناهید در اوایل سال ۶۵۰میلادی انجام داده اند.

زهره داغ ترین سیاره در منظومه ی خورشیدی است.

دمای متوسط سطح زهره ۴۶۲ درجه ی سانتی گراد است و علت آن این است که زهره در محور گردش به دور خود انحرافی ندارد.در ناهید تغییرات فصلی وجو ندارد. ۹۶٫۵درصد اتمسفر متراکم پیرامون آن گاز دی اکسید کربن است که به علت اثر گلخانه یی،گرما در آن به دام اندازد.

یک مطالعه دقیق از زهره در حال انجام است.

در سال ۲۰۰۶ شاتل فضایی( ونوس – اکسپرس ) به وسیله ی آژانس فضایی اروپا به مداری به دور زهره پرتاب شد . و اطلاعاتی ازاین سیاره ارسال کرد. اصل برنامه برای ۵۰۰روز زمینی  طرح شده بود ولی ماموریت برای چندین بار تمدید شد.بیش از ۱۰۰۰آتشفشان و دهانه های آتشفشانی بزرگتر از ۲۰کیلومتردر سطح زهره شناسایی شده اند

روس ها اولین سفینه را به ناهید فرستاند

کاوشگر فضایی ونرا ۱در سال ۱۹۶۱ فرستاده شد اما ارتباطش با مرکز قطع شد اولین کاوشگرش ایالات متحده نیز مارینر ۱نیز ارتباطش قطع شدهرچند مارینر ۲ توانست اندازه گیری هایی را از سیاره انجام دهد اتحاد جماهیر شوروی ونرا۳ اولین دست ساخته ی بشر که روی  توسط است.

تصور می شد که ناهید می تواند یک بهشت گرمسیری باشد

تراکم ابرهای اسید سولفوریکی اطراف  زهره باعث شده است که دیدن سطح  آن از خارج اتمسفرش غیر ممکن باشد. مشاهده ی سطح زهره تنها زمانی اتفاق افتادکه نقشه های رادیویی  در سال ۱۹۶۰ ، دانشمندان را قادر ساخت تا به مشاهده ی سیاره و اندازه گیری دما در آن محیط خصمانه بپردازند